De Pinot Noir, emblematische druif van de grote rode wijnen uit Bourgondië.
CLIMAAT
Gelegen in de gemeente Dracy-le-Fort, is het klimaat "Clos Jus", geclassificeerd als Premier Cru, een perceel van 6 hectare en 55 are omringd door muurtjes. Onze wijngaarden putten uit een rode klei-kalkgrond, met zeer kalkrijke en steenvormige ondergronden, de intensiteit en diepte die onze Givry 1er Cru "Clos Jus" kenmerken.
Vinificatie en rijping
Oogst van de druiven op perfecte rijpheid. Selectieve sortering van de beste trossen door middel van een fotometrische analyse bij ontvangst van de oogst. Fermentatie gedurende 15 dagen. Pneumatische persing om de kwaliteit van de sappen te behouden. Malolactische fermentatie in vaten. Rijping in vaten (nieuwe vaten en vaten van 5 jaar oud) gedurende 12 maanden. Botteling op het optimale moment en rust van de wijn voor de commercialisatie.
PROEFNOTITIES
Deze wijn met een kersenrode kleur onthult een complexe neus.
Serveertemperatuur: 16 - 18°C
Œil
mooie presentatie met een gouden tint, glanzend naar wens
Nez
goudkleurig, met een grote aromatische rijkdom van geuren van gekonfijte kweepeer en sinaasappelschil, aangevuld met noten van koninginnenhapje, geroosterde amandel en vanille die zich onthullen bij het luchten
Bouche
ruime en romige aanzet; marshmallow, acaciahoning, gele perzik in siroop, abrikoos, speculaas en vanille
Accord met wijn cannelloni met lamsvlees, bisonstoofpot, hamburger, ossenstaart met tomaat, quiche met bloedworst en appels, steak frites
Vinificatie De vinificatietechnieken van het Domaine combineren de modernste processen met het respect voor een bepaalde traditie van Bordeaux. De fermentatie vindt plaats in thermoregulatieve roestvrijstalen tanks
Verpakking: Karton van 6 flessen van 50cl
Domaine: Les Grands Châteaux de France
Appellation: Cadillac-Côtes de Bordeaux
Jaargang: 2001
Druivensoort: Sémillon
Cultuur: Verantwoorde teelt
Label: Appellation d'Origine Contrôlée
Referenties: Gouden medaille
Traditionele Beaujolais-methode: Semicarbonische maceratie.
De wijn rust in roestvrijstalen tanks om de
knapperigheid van het typische Beaujolais-fruit te behouden.
PROEFNOTITIES
Intense en diepe robijnrode kleur met glanzende reflecties.
Expressief, de neus biedt kruidige, geroosterde en vanilleachtige aroma's
samen met fruitige toetsen van braam en zure kers.
De aanzet in de mond is vol harmonie, rond en
verleidelijk. Het palet onthult geroosterde en
vanilleachtige smaken, vermengd met kleine zwarte vruchten.
GERECHTEN EN WIJN
Serveer rond 15°C bij een geroosterde konijn, een gegrilde entrecôte of
bloedworst met gebakken appels. Het zal ook perfect passen bij
kaas zoals Délice de Bourgogne of een Tomme de Montagne.
Regio: Beaujolais
Druivensoort: Gamay Noir
Wijngaard: granietachtige bodems - continentaal klimaat
Paarse robe.
Intense noten van zure kersen en zwarte bessen.
Zacht en vlezig, de mond is zijdezacht met hints van specerijen en drop. De tannines zijn fijn, de afdronk is aanhoudend.
Morgon Les Charmes (2019) - Domaine De La Croix Des Charmes - BEAUJOLAIS
Domaine: Domaine de la Croix des Charmes
Appellation: Morgon
Oogstjaar: 2019
Druivenras: Gamay
Cultuur: Hoge Milieuwaarde
Label: Beschermde Oorsprongsbenaming
Het woord van de wijnmaker Gecreëerd in samenwerking en solidariteit, zullen de wijnen van de Cave du Marmandais al uw momenten van gezelligheid vergezellen, kenmerkend voor de waarden van het Zuidwesten.
Verpakking: prijs per eenheid verkocht per doos van 6 flessen franco van vrachtkosten.
Vinificatie: 6 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks
Domein: Cave du Marmandais
Appellatie: Côtes du Marmandais
Oogstjaar: 2018
Teelt: Traditioneel
Label: Appellation d'Origine Contrôlée
Neus
rijk, luchtig en van een indrukwekkende intensiteit. De aroma's van zwarte vruchten, zoals braam en cassis, en van rode vruchten, zoals kers en framboos, vermengen zich harmonieus. De bloemige noot komt tot uiting in een aroma van fruitige en krachtige roos.
Mond
een krachtige en krachtige aanval, zelfs weelderig. De tweede helft van de mond is vol fruit met een romige en graag vette textuur die perfect de dichtheid en spanning van de goed rijpe tannines omhult. De frisse en elegante afdronk is van opmerkelijke lengte.
Wijn-spijs combinatie gegrilde côte de boeuf, hertenschouder met eekhoorntjesbrood, eendenlever in een stoofpot, lamsbout met artisjokken, tagliatelle met paddenstoelen en foie gras, tournedos met truffelboter.
Vinificatie Rijping in nieuwe vaten voor 50% van het volume in een klimaatgestuurde kelder.
Oog:dichte violet
Het advies van de wijnmaker: serveren op 16-18°C
Alcoholpercentage:13,5%
Bewaarpotentieel:21 jaar
Verpakking:Doos van 6 flessen van 75cl
Domein:Château Cheval Blanc
Appellatie:Saint-Émilion Grand Cru
Jaargang:2014
Cultuur:Redelijk
Label:Appellation d'Origine Contrôlée
Neus
Goudkleurig, met een grote aromatische rijkdom van geuren van gekonfijte kweepeer en sinaasappelschil, aangevuld met noten van koninginnenhapje, geroosterde amandel en vanille die zich onthullen bij het luchten.
Mond
Rijke en romige aanzet; marshmallow, acaciahoning, gele perzik in siroop, abrikoos, speculaas en vanille.
Wijn-spijscombinatie
Cannelloni met lamsvlees, bisonstoofpot, hamburger, ossenstaart met tomaat, quiche met bloedworst en appels, steak frites.
Vinificatie
De vinificatietechnieken van het Domaine combineren de modernste processen met het respect voor een bepaalde traditie van Bordeaux. De fermentatie vindt plaats in thermoregulierte roestvrijstalen tanks.
Verpakking
Kartonnen doos van 6 flessen van 50cl.
Oog
Mooie presentatie met een gouden tint, stralend naar wens.
Domaine
Les Grands Châteaux de France.
Appellation
Cadillac-Côtes de Bordeaux.
Jaargang
2002.
Druivensoort
Sémillon.
Cultuur
Verantwoorde teelt.
Label
Appellation d'Origine Contrôlée.
Referenties
Gouden medaille.
Œil
roodpaarse, donkere en intense kleur, paarse nuances
Nez
kleine rode vruchten, rijpe rode vruchten
Bouche
aroma's van kleine rode vruchten en rijpe rode vruchten, oosterse specerijen, krachtig maar niet agressief
Vinification Semicarbonische maceratie. Na de fermentatie wordt de wijn in roestvrijstalen tanks gerijpt tot de botteling.
Accord met wijn rode vleesgerechten, wild, gastronomische gerechten
Het advies van de wijnmaker serveren tussen 17 en 19°C
Alcoholpercentage: 14% vol
Bewaarpotentieel: 10 jaar
Verpakking: Karton van 6 flessen van 75cl
Domaine: Domaine du Siestou
Appellation: Minervois
Jaargang: 2019
Druivensoort: Carignan, Syrah
Cultuur: Biologisch
Label: Beschermde Geografische Aanduiding
Oude boerderij van Ch. Corbin (Saint-Émilion Grand Cru), deze wijngaard werd in 1880 verworven door Charles Durand. In 1986 nam Philippe, zijn achterkleinzoon, het beheer over van 9,5 ha op de westhelling van de Tertre de Calon, in het hart van de appellatie Montagne-Saint-Émilion. Hij beperkt de behandelingen met koper en zwavel.
Onder een intense robijnrode kleur met helderdere reflecties komen zonder omhaal aroma's van bosbes en framboos naar voren, benadrukt door een elegante houttoets met koffietonen. "Van klasse", schrijft een proever, onder de charme van zijn soepele en fluweelachtige structuur, langdurig aromatisch.
Domein: Château Rocher Corbin
Appellatie: Montagne Saint-Émilion
Jaargang: 2015
Cultuur: Biologisch
Druivensoort: Cabernet Franc Merlot
Label: Appellation d'Origine Contrôlée
Referenties: Gouden medaille